2020 Mezuniyet Töreni

 

2020 Mezuniyet Resimlerine yandaki Resimler linkinden ulaşılabilir. 

 


2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılı Eğitim Fakültesi Birincisi Selma ÇELİK'in Mezuniyet Konuşması

 

Sayın Rektörüm, Sayın Rektör Yardımcım, Sayın Dekanım, Sayın Dekan Yardımcılarım, çok değerli hocalarım, sevgili arkadaşlarım ve kıymetli ailelerimiz, hepiniz hoşgeldiniz.

Bugün Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi birincisi olarak mezun olmanın haklı gururu, mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim. Hepimizin bildiği gibi, tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgınından dolayı 2019-2020 akademik yılı mezunları olarak buruk bir mezuniyet yaşadık. Geçen yıllarda olduğu gibi mezuniyetimizi coşkuyla kutlayamadık. Ama bugün burada Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığımızın düzenlemiş olduğu, sınırlı katılımla da olsa bu mezuniyet töreninde toplanmış bulunuyoruz. Bu sebeple, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına bugünü organize ettikleri için canı gönülden teşekkür ediyorum. Ben ve dereceye giren diğer arkadaşlarım, bu yıl mezun olan tüm öğretmen arkadaşlarımızı temsilen bugün buradayız. Ben kendi adıma ve arkadaşlarım adına tüm meslektaşlarımızın mezuniyetini kutluyor ve hayatlarında başarılar diliyorum.  

Bazılarımız için 4, benim içinse 5 yıl olan hem keyifli hem zorlu üniversite hayatımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Fakültemize, hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve üniversitemizin eşsiz kampüsüne veda etsek de biliyoruz ki bu hepimiz için yepyeni bir başlangıç.

Üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem kişisel anlamda bizden desteklerini esirgemeyen, bize yol gösteren,  öğretmenlik mesleğinin önemini aşılayan Eğitim Fakültemizin birbirinden değerli hocalarına şahsım ve mezun arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olduğum için çok gururlu ve de çok mutluyum. Mezun olduğum bölüme büyük bir hevesle  gelmiştim ve çok severek de okudum. Bu anlamda yoluma ışık tutan, öğretmenlik mesleğini bana sevdiren İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalının çok değerli hocalarına da özel olarak teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Başta hepimizin çok sevdiği bölüm başkanımız Sevgili Prof. Dr. Zuhal Okan olmak üzere, bizlere her türlü bilgi ve deneyimlerini aktaran, bize rol model olan tüm hocalarıma gönülden teşekkür ediyorum. Emekleriniz ve bizim için yaptığınız her şey için size minnettarım.

Ayrıca bu süre içerisinde en büyük teşekkürü bir karşılık beklemeden hem maddi hem manevi bize destek olan, sevgilerini esirgemeyen kıymetli ailelerimiz hak ediyor. Ben kendi adıma, her zaman olduğu gibi bugün burada da beni yalnız bırakmayan, bana sonsuz güvenen, tek başına hayat mücadelesi vererek beni bugünlere getiren, başarımın asıl mimarı canım anneme ve hep arkamda olan aileme çok teşekkür ederim. Üniversitenin bana kazandırdığı değerli dostlarımın da bu başarımda katkısı büyük. Onlara da beni destekledikleri ve hep yanımda oldukları için sonsuz teşekkür ederim.

Bu fakültede hepimiz güzel dostluklar ve ilerde dönüp baktığımızda içimizi ısıtacak çok değerli anılar biriktirdik. Üniversite hayatımız boyunca yaşamış olduğumuz iyi kötü tüm deneyimlerimiz bizi hayata hazırladı. İnanıyorum ki Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinin sağlamış olduğu nitelikli eğitim ve geleceğe güvenle adım atabilmemiz için bize kazandırdığı tüm mesleki donanımlarla birlikte, bu fakültenin mezunları olarak kutsal öğretmenlik mesleğini en güzel şekilde yapacağız ve Atatürk ilke ve inkılapları ışığında ilerleyen başarılı öğretmenler olacağız. Bizlere emanet edilen, ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize de ışık olacağız.

Ancak şunu unutmamalıyız ki, iyi bir öğretmen olmak sadece sahip olduğumuz mesleki donanım ya da görev yaptığımız yılların sayısıyla ölçülmez. İyi bir öğretmen olabilmek için sahip olduğumuz mesleki donanımı öğrencilerimize en faydalı nasıl aktaracağımız üzerinde düşünüp bu yolda kendimizi daima geliştirmeliyiz.

Burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatmak istiyorum. “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” Atatürk’ün bu sözünü hep aklımızda tutarak, öğretmenlik mesleğini hakkıyla yapmanın ne kadar önemli olduğunun daima bilincinde olup, sadece öğreten bir öğretmen değil aynı zamanda öğrencileriyle birlikte öğrenmeye devam eden, daima kendini geliştiren, bunun yollarını arayan, yeniliklere ve değişime açık bir öğretmen olmayı hedeflemeli ve bu uğurda yılmadan ilerlemeyi kendimize ülkü edinmeliyiz. Unutmayalım ki,  eğitime bir şeyler katabilmek, öğrencilerimize doğru rol model olabilmek ve toplumun mimarları olarak her zaman ileriye gitmek bizim elimizde.

Sevgili mezun öğretmen arkadaşlarım, Atatürk’ün manevi mirasım dediği bilimin ve aklın peşinden giden, öğrencilerine ilham olabilen, onları anlamaya çalışan ve en önemlisi de hep öğrenci kalabilmeyi başarabilen öğretmenler olmamız dileğiyle…

 

Hepimizin mezuniyeti kutlu olsun.

Hepimizin yolu, şansı açık olsun. Yolumuz bilim ve vicdanımızla aydınlansın.

2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılı Eğitim Fakültesi Birincisi

Selma ÇELİK