Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı

ANABİLİM DALIMIZ HAKKINDA

ÜBER UNSERE ABTEILUNG

  Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı'nın amacı Almanca öğretmeni yetiştirmektir. Bu programın mezunları ayrıca başta bankacılık ve turizm olmak üzere diğer sektörlerde de çalışma olanağı bulabilmektedirler. Öğrencilere  ikinci yabancı dil Fransızca eğitimi de vermektedir.

  Bu programda öğrencilere yüksek lisans  ve doktora yapma olanağı verilmektedir. Lisans dönemi ortalama 8 yarıyıl (hazırlık sınıfı hariç),  yüksek lisans en az 4, doktora en az 6 yarıyıl sürmektedir.

  2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılında 393 lisans, 24 yüksek lisans ve 15 doktora öğrencisine 3 profesör, 1 doçent, 5 dr. öğr. üyesi, 3 öğretim görevlisi, 2 araştırma görevlisi  tarafından öğretim verilmektedir.

  Alman Dili Eğitimi Programında öğrencilerin değerlendirilmesi zorunlu ve seçmeli derslerden dersin özelliğine uygun sözlü ve yazılı sınavlarla yapılmakta olup bunlar her yarıyıl en az bir arasınav (40 %) ve bir dönem sonu sınavından (60 %) oluşmaktadır. Bunun yanında öğrencilerin  sekizinci yarıyılda okullarda uygulama yapmaları zorunludur.

 

  Unsere Abteilung hat die Aufgabe, Deutschlehrer auszubilden. Aber unsere Absolventen haben auch die Möglichkeit, in anderen Bereichen wie Bankwesen und Tourismus zu arbeiten. Als Wahlfach wird Fransösich angeboten.

  Wir haben Studiengänge für Bachelor-, Magister- und Doktorstudium. Das Bachelorstudium dauert für diejenigen, die die Prüfung der Vorbereitungsklasse bestehen, 8 Semester, sonst 10 Semester. Die Dauer des Magisterstudiums beträgt mindestens 4, die des Doktorstudiums mindestens 6 Semester.

  Im Schuljahr 2019-2020 haben wir im Bachelor - Studiengang 393,  im Magister - Studiengang 24 und im Doktor - Studiengang 15 Studierende.

  An unserer Abteilung lehren drei Professoren, eine Universitätsdozentin, 5 sog. dr. öğr. üyesi (promovierte Lehrbeauftragte), 3 Lehrbeauftragte und 2 Assistenten tätig.

  Die Lehrveranstaltungen bestehen aus Pflicht- und Wahlfächern. Für jede LV sind je eine Zwischenprüfung (40 %) und eine Finalprüfung (60 %) obligatorisch. Im letzten Semester machen die Studierenden Schulpraxis.